14 Mart 2014 Cuma

SAĞLIKLI BİR PAYLAŞIM



   Sağlıklı ve kaliteli yaşam adına bir çok şey yazılıyor, söyleniyor.Gerçekten de mutlu bir yaşam için klişe bir cümle olsa da söylemeden geçemeyeceğim “Her şeyin başı sağlık.” Bunu hepimiz sıkça duyar ve dile getiririz fakat istikrar konusunda hala eksik olan bir şeyler var.Aslında  nelerden ya da kimlerden destek olacağımızı bilmemiz, işimizi % 50 kolaylaştırmaktadır.Bu konuyla ilgili olarak okuduğum bir Mehmet Öz röportajını sizlerle paylaşmak istedim.

“Mehmet, senin seyircileri elçi gibi kullanmak fikrin çok güzel. Bugün sağlık riskleri olsun, kanserden korunma tarzı beslenme olsun, kişilere anlattıklarımız kısa bir süre uygulanıyor ve ondan sonrada yavaş yavaş unutuluyor. Bu nedenle ben ‘Sağlık Koçluğu’nun veya başka bir deyişle ‘Sağlık Yönetimi’nin çok önemli olduğuna inanıyorum. Nasıl şirketlerin yöneticileri varsa, kişilerin de sağlıklarının bir yönetici doktoru olmalı ve bu doktor kişiye özel bir program içinde, kişiyi yönlendirmeli, programlamalı. Bu uygulamadan programdan yararlanan kişiler kısa sürede bunun büyük faydasını görüyorlar. Bugün artık kişilerle doktorların el ele, sağlığı yöneteceği bir tıp anlayışı başladı, bundan yararlanan yıllar kazanıyor. Tabii dediğin gibi, bu kişiler de bunu kendi yakınları, sevdikleri ile paylaşmalı, onlara yol göstermeli.”
*  *  *
“Hasan bu hepimizin sorunu, bugün aynı problem Amerika’da da var. Kişiler önce büyük bir şevkle gelip, dinleyip, senin önerdiklerini uygulamaya başlıyorlar, kısa bir süre sonra konuşulanlar unutuluyor, kendi yanlışlarına veya eksiklerine devam etmeye başlıyorlar. Dediğin gibi anlaşılır ve uygulanabilir bir şekilde kişilerin sağlığının yönetileceği, bir ‘Sağlık Yönetimi’, ‘Sağlık Koçluğu’ programı hakikaten sağlığını korumak, hastalık risklerinle mücadele etmek isteyen kişilerin en büyük yardımcısı aslında.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder